Stampin’Up! Bokeh techniek

Kennen jullie de Bokeh techniek? Het is eigenlijk een veelgebruikte term in de fotografie wereld. Het zijn van die dromerige vlekken in een foto. Maar iets soortgelijks kan je ook op je kaarten maken. Deze 2 kaarten heb ik laatst tijdens mijn Stempelclub avond gemaakt.

bokeh stempelclub

Hoe gaat het in zijn werk?

Je bewerkt een stukje whisper white met een sponsje of spongedauber met de gewenste kleurstelling. Met een spongedauber is het belangrijk om draaiende beweging te maken over je papier anders krijg je de ronde afdruk van je dauber op je papier. Als de gehele achtergrond is gekleurd ga je met een mal en witte craft inkt aan de slag. Je maakt een mal met verschillende maten cirkels of sterren bijvoorbeeld. Vervolgens tamponeer je met een spongedauber witte craft inkt deze figuren her en der op je papier. Als de inkt droogt kom de kleur eronder weer naar boven, maar dan met een bepaalde waas. Ofwel het Bokey effect šŸ˜‰

stampin up bokeh techniek

bokeh

Deze inkt is erg nat en heeft een lange droogtijd. Ik heb het een gehele nacht laten drogen. De volgende dag heb ik met Versamark en heat embossing poeder de tekst op de kaart gezet. De tekst op de blauw/grijze kaart is afkomstig uit nieuwe verjaardagsset Party with cake. De tekst op de rood/roze kaart is uit de Watercolor words.

bokey detail

bokey detail1

Het is echt een verrassende techniek, met eigenlijk altijd een mooi resultaat. Mits je de witte kraft inkt goed laat drogen. Anders blijft je embossing poeder erop plakken of smeer je de inkt uit over je hele kaart en dat zou zonde zijn! Have fun met kliederen!

groetjes, Dominique

 

Built for Free Using: My Stampin Blog

Geef een reactie