Stampin’Up! Watercoloring

Een avond gezellig kliederen met het watercolor effect heeft een verrassend leuk resultaat. Zo grappig dat je nooit precies weet wat het je op gaat leveren. Samen met mijn teamgenoot Gerdine hebben we wat technieken uitgeprobeerd.

IMG_20160107_222837 IMG_20160107_232116

Het eerste kaartje kostte flink wat tijd, vanwege het tussendoor drogen van het papier. Maar na flink wat geduld was het resultaat prachtig! Ik heb deze techniek geleerd bij collega demonstratrice Nina Janssen een tijdje terug.

Je maakt eerst een collage van stempels met Versamark inkt om deze vervolgens te heat embossen. Door de plastic randjes die daarna ontstaan, kan je de kleur en het water ‘bedwingen’. Je gebruikt aquarel papier als ondergrond overigens.

Als je stempels zijn embossed, zet je er met een stampin’write marker strepen in.

Vervolgens spray je er water overheen. Je ziet dat de strepen verdwijnen en de kleuren beginnen te vloeien. Dit kan je op deppen met een tissue, maar dat haalt veel van de kleur weg. Beter is om het even te laten drogen of met de heattool voorzichtig te drogen. LET OP, deze tool geeft hete lucht die je embossing weer kan laten smelten. Doseer daarom de warmte.

Dit proces van kleur aanbrengen, vloeien en drogen herhaal je net zo vaak, totdat je de kleuren sterk genoeg vindt. Ik heb ter afronding nog een sentiment gestempeld met Basic black archival inkt. Nog een tip, zorg dat je papier goed droog is, voordat je erop stempelt, anders vloeit de inkt weer weg.

Het tweede kaartje was gewoon freewheelen, met inkt en water op aquarel papier. Ik vind dit zo leuk, het prikkelt de fantasie!

 

Geef een reactie