Workshop Hooray it’s your day

Afgelopen donderdag een erg gezellige workshop gegeven in Zwijndrecht. Dit ter ere van iemand die 12,5 jaar in dienst was. Ze werd in het zonnetje gezet door haar werkgever en collega’s.

We zijn in deze workshop aan de slag gegaan met de Hooray it’s your day kit uit de nieuwe spring/summer catalogus. Dit is 1 van de vele verschillende kits uit de seizoenscatalogus en is een echte techniek kit, er zitten namelijk 2 “spritzers” bij.CAM03326

Ik had zelf nog nooit gespritzt. Maar zoals het gezegde oefening baart kunst! Ik zal een paar tips met jullie delen. De eerste tip is, bestel bij de kit ook de inkt, inkt refills en bijpassend e stempelset, zo kan je de kaarten maken zoals op het voorbeeld blad aangegeven staat.

 

Kijk zo moest het dus niet;

CAM03261

 

Ik kwam tot de conclusie dat ik veel te dichtbij aan het spritzen was. Dus mijn tweede tip is, spray op minimaal 30cm afstand van je papier. Dit zorgt er namelijk voor dat de inkt nevelt en niet te nat wordt en gaat druppelen onder je mal door.

Mijn derde tip is dat het whisper white papier te dun is, dit trekt erg snel krom, dat geeft geen mooi resultaat. Natural white of het irrisistbly yours DSP is dikker en wel geschikt om te spritzen. Wil je de kleur donkerder? Gebruik dan meer inkt uit de inkt refill, en ga niet nog meer spritzen, want ook dan trekt je papier krom.

Als je de instructies volgt op de bijgeleverde beschrijving kan je deze kaartjes maken;

CAM03267 CAM03273

 

Ik heb bij het kaartje met het groene designpapier ervaren dat het makkelijker is om de zijkanten met washitape dicht te plakken. Dit scheelt in manoeuvreer ruimte voor je filetab kaartje, die je erin schuift.

CAM03319

CAM03327

 

 

 

 

 

Als je de smaak eenmaal te pakken hebt kom je erachter dat er nog veel meer mogelijkheden zijn met de stempelset, spritzer etc. Kijk maar naar deze voorbeelden!

CAM03272

CAM03325 CAM03324

 

 

 

 

 

 

CAM03323

 

 

 

 

 

 

 

 

Enthousiast geworden? Met de kit maak je 20 originele kaarten, voor een verjaardag of cadeaukaart. Om SUper vrolijk van te worden! Bestellen kan tot 30 juni 2015, zolang de seizoenscatalogus geldt.

 

download

Geef een reactie